Vanwege de maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus gaan alle bijeenkomsten tot 1 juni niet door. 

Organisaties zijn momenteel druk bezig met het vinden van een alternatief. Bijeenkomsten worden verzet naar een nieuwe datum of vinden plaats in een andere vorm. Heeft u zich voor een bijeenkomst aangemeld, check dan altijd bij de organisatie zelf of deze nog wel doorgaat.

31 maart

Tijdens deze online meedenksessie bespreken we hoe we omgaan met gegevensuitwisseling in het het programma 16-27 (ondersteuning van kwetsbare jongeren). We werken vanuit eerdere ervaringen met het beschrijven van handelingsperspectief AVG in domeinen zoals: zorg & veiligheid, huiselijk geweld en wijkteams.

7 april

De Kennis- en Praktijkdagen 2020 ‘Contracteren Sociaal Domein’ op 7, 8 en 9 april 2020 worden verzet vanwege van het coronavirus. De nieuwe data zijn maandag 30 november, dinsdag 1 december en woensdag 2 december 2020.

9 april

Wat komt er allemaal kijken bij de implementatie van het nieuwe woonplaatsbeginsel voor gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers? Hoe kan het projectteam Implementatie Woonplaatsbeginsel u hierbij ondersteunen? Welke voorzieningen zijn er? Tijdens het webinar krijgt u antwoord op deze vragen. 

22 april

Op welke manier kan de adviesraad sociaal domein van echte toegevoegde waarde zijn voor de gemeente én voor u als wethouder? De Koepel Adviesraden Sociaal Domein gaat hierover graag met u in gesprek tijdens deze inspiratiebijeenkomst.

6 oktober

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook in het sociaal domein. Toch heeft preventie het imago tijdrovend, duur en bovenal niet meetbaar te zijn. Het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden’ laat zien dat het wél kan.