Vanwege de maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus zijn bijeenkomsten uitgesteld of gaan ze in een andere vorm door. Heeft u zich voor een bijeenkomst aangemeld, check dan altijd bij de organisatie zelf of deze nog wel doorgaat.

1 oktober

Het najaarscongres van het NGB, gecombineerd met de jaarvergadering/ALV.

14 oktober

Het is voor raadsleden vaak lastig om voldoende zicht te krijgen op gemeenschappelijke regelingen. Welke mogelijkheden heb je, waar kun je wel en niet sturen en welke wettelijke verplichtingen zijn er? Rob de Greef, expert op het gebied van gemeenschappelijke regelingen, gaat met u in gesprek over de vraag hoe u uw rol als raadslid effectief kunt invullen.

29 oktober

Elke bestuurder wil maatschappelijke doelen bereiken. Maar te vaak staan valkuilen en hindernissen het resultaat in de weg. Hoe herkent u ze? Hoe voorkomt u dat de publieke waarde in de knel komt? Dat is het thema van het VNG Risicobeheer Congres op donderdag 29 oktober.

31 oktober

Als gemeenteraadslid hebt u de controle op de besluitvorming in de gemeente. Dit vraagt om kennis en kunde op uiteenlopende onderwerpen. Raad op Zaterdag is een dag met workshops om grip te krijgen en te behouden op uw controlefunctie, bijvoorbeeld over gemeentefinanciën, de Omgevingswet en de energietransitie.