Vooruitlopend op de week lopen we in een uur tijd de week van grip op informatie door en horen we graag op welke vragen u antwoord hoopt te krijgen.
Agenda
Ieder bedrijf heeft software en servers, zo ook de gemeenten! Naar verluidt is circa 10% van de servers bij datacenters van publieke partijen zoals gemeenten.
Hoe kan Informatiebeheer meebewegen met de vele nieuwe wetgeving, en dan ook nog eens in een context van landelijke ontwikkelingen als Common Ground. Waar kunnen we houvast aan ontlenen? En hoe kunnen we dit doorvertalen naar de praktijk?
Eens per twee maanden houden we vanuit VNG Realisatie een digitale bijeenkomst over de implementatie van de Wet open overheid. De doelgroep is primair projectleiders Woo bij gemeenten en gemeenschappelijke regelingen.
Tweemaandelijks is er een digitale bijeenkomst voor projectleiders Woo van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen. Een vast onderdeel is het in beeld brengen van praktijkverhalen en het bijpraten over landelijke ontwikkelingen.
De Woo is op gemeentelijk niveau te belangrijk om het aan ambtenaren en specialisten over te laten. Oftewel, hoe kunnen we het bestuurlijke en politieke belang van de Woo beter uit de verf laten komen?
Het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding is een onafhankelijk adviescollege van maximaal vijf leden, dat de regering en het parlement gevraagd en ongevraagd adviseert over de openbaarmaking van overheidsinformatie en de informatiehuishouding van de overheid.
De KVAN (Koninklijke Vereniging van archivarissen) organiseert webinars waarin trends, ervaringen en ontwikkelingen uit de sector met elkaar worden gedeeld.
De Wet hergebruik van overheidsinformatie (Who) geeft burgers en onderzoekers het recht om gratis data in een open vorm op te vragen bij overheidsorganisaties. De in 2019 vastgestelde Open data richtlijn van de Europese Unie wordt geïmplementeerd in de Who.
Wat heeft de Wet open overheid te maken met begrijpelijke taal? Die vraag staat centraal tijdens dit webinar.