Ledenbrief nummer

Lbr. 18/059

Sinds de raadsverkiezingen van 21 maart 2018 zijn in drie vacatureronden in totaal 216 kandidaten door de adviescommissie voorgedragen. In de derde vacatureronde heeft de adviescommissie de huidige vicevoorzitter Hubert Bruls voorgedragen voor een tweede benoemingstermijn.

De 15 voorgedragen kandidaten voor vacatures in de commissie Europa & Internationaal (E&I) zijn inmiddels door het VNG-bestuur benoemd. De andere voorgedragen kandidaten zijn door het bestuur tot waarnemer benoemd, uitgezonderd vicevoorzitter Hubert Bruls wiens huidige benoemingstermijn eindigt in de Buitengewone ALV van 30 november a.s. Daarnaast hebben de VNG-voorzitter en 11 leden van de commissie E&I een doorlopende benoemingstermijn.

De volledige voordracht van de adviescommissie treft u aan als bijlage bij deze ledenbrief. De voordracht is op twee punten aangepast. Een kandidaat heeft zich om gezondheidsredenen teruggetrokken en een kandidaat bleek achteraf niet tot raadslid te zijn benoemd en kan daarom op basis van de VNG-statuten geen commissielid zijn. Deze twee vacatures worden opengesteld in de vacatureronde na de raadsverkiezingen van 21 november 2018. De Buitengewone ALV kiest op 30 november a.s. uit de door de adviescommissie voorgedragen kandidaten en eventuele  tegenkandidaten de nieuwe leden van bestuur en commissies.

U heeft de mogelijkheid tot het stellen van tegenkandidaten. Aanmelding van tegenkandidaten is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 9 november a.s., 12.00 uur, bij het bureau van de VNG via kandidaatstelling@vng.nl.