Ledenbrief nummer

Lbr. 15/089

Op 22 oktober jl. informeerden wij u over de enkelvoudige voordracht van de adviescommissie voor de invulling van vijftien vacatures in het bestuur en een aantal vaste beleidscommissies van de VNG. Tevens informeerden wij u over de voordracht voor de voorzitter en leden van de nieuwe commissie Raadsleden & Griffiers. Op dat moment is ook de mogelijkheid tot het stellen van tegenkandidaten geopend. Er zijn daarop geen tegenkandidaten gesteld.

In de Buitengewone ALV van 30 november a.s. zullen de kandidaten voor VNG bestuur en commissies op de enkelvoudige voordracht van de adviescommissie, uitgezonderd de kandidaat voor de commissie Europa & Internationaal, in een enkele stemming ter besluitvorming aan u worden voorgelegd. De kandidaat voor de commissie Europa & Internationaal, Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht, is conform het Reglement van de commissie, door het VNG bestuur op 13 november jl. aangewezen als commissielid.

Ook de kandidaten voor het voorzitterschap en het lidmaatschap van de nieuwe commissie Raadsleden & Griffiers zullen in een enkele stemming ter besluitvorming aan u worden voorgelegd.