Strategisch adviseur subsidies (32 – 36 uur)

VNG

Ben jij klaar om een sleutelrol te spelen in het strategisch inzetten van 60 miljoen euro aan subsidies? Als adviseur subsidies begeleid je collega’s bij subsidieaanvragen, optimaliseer je processen en zorg je voor een naadloze aansluiting op de VNG-ambities. Samen maken we het verschil in de toekomst van Nederlandse gemeenten!

Stap naar voren als adviseur subsidies.

Wat ga je doen?

In toenemende mate worden onze activiteiten betaald uit subsidies van bijvoorbeeld het Rijk. We ontvangen ongeveer 100 subsidies per jaar met een totale waarde van 60 miljoen euro. Momenteel zijn we bezig om de inzet van de subsidies strategischer vorm te geven en de processen beter aan te laten sluiten bij de organisatieontwikkelingen. Als adviseur subsidies lever je een belangrijke bijdrage aan deze ontwikkeling.

Je begeleidt collega’s bij het aanvragen en (tussentijds) verantwoorden van subsidies, en bent het aanspreekpunt voor subsidiegevers. Je voert regie over de tactische en strategische subsidieprocessen en coacht inhoudelijk en financieel verantwoordelijken bij de correcte afhandeling hiervan. Je draagt bij aan het optimaliseren van proces rondom het aanvragen van subsidies. Daarnaast verbind je financiële en inhoudelijke informatie om het subsidieproces te optimaliseren, in nauwe samenwerking met de teams Financiën en Control en Beleid en Uitvoering. Ook beoordeel je subsidieaanvragen op naleving van de randvoorwaarden. Tevens is een belangrijk onderdeel in jouw rol om directeuren te ondersteunen bij het opstellen van een uitvoerbaar, strategisch subsidieportfolio die beleidsmatig past bij de VNG-ambities en zorgdraagt voor een goed evenwicht in de inzet op het geheel. Tot slot participeer je in werkgroepen die een verbinding hebben met bovenstaande activiteiten.

Waar maak je deel van uit?

Bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten werken we vanuit de omkeringsgedachte. Voor ons zijn gemeenten de eerste overheid, omdat zij het dichtst bij de inwoner staan. Daarom helpen we gemeenten een stap naar voren te zetten, zodat ze hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Omdat we 342 gemeenten ondersteunen en zij ook onze agenda bepalen, maken we landelijk het verschil.

Als adviseur subsidies ben je onderdeel van team Kwaliteit en Concerncontrol (K&C), onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering. Ons team heeft als taak om de interne processen in goede banen te leiden en kwalitatief hoogwaardige stuurinformatie te leveren, zodat tijdig en op de juiste momenten kan worden bijgestuurd op het moment dat dit nodig is. Dit bijsturen kan op inhoud, maar ook op geld zijn. 

Wat bieden we jou?

Je krijgt een contract voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden. Jouw salaris bedraagt maximaal € 6.110,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (inschaling vindt plaats volgens cao rijk schaal 11). Daarnaast is de inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring met daarbij mogelijk plaatsing in een aanloopschaal. Je krijgt een individueel keuzebudget (IKB) dat bestaat uit 16,3% van jouw salaris en is opgebouwd uit het vakantiegeld van 8% en de eindejaarsuitkering van 8,3%. Je kunt zelf kiezen hoe je het IKB inzet. Bijvoorbeeld voor een fiets, sport of extra verlof. Je krijgt een volledige reiskostenvergoeding met NS Businesscard.

Je geeft zelf sturing aan je carrière. Wij ondersteunen jou daarin met de benodigde faciliteiten om te leren en jezelf te ontwikkelen. Je werkt hybride en krijgt de ruimte om zelf te bepalen hoe je je werkdag invult. Ben je op kantoor? Dan werk je in een mooie werkomgeving in een monumentaal pand; de Willemshof. Daarnaast kun je rekenen op goede lunchopties in ons bedrijfsrestaurant!

Detachering behoort tot de mogelijkheden waarbij je je eigen arbeidsvoorwaarden en rechtspositie behoudt. Je blijft namelijk in dienst bij je huidige werkgever en je wordt uitgeleend aan de VNG.

Wat neem je mee? 

Je hebt minimaal een afgeronde hbo-/wo-opleiding en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Je bent in staat om accuraat en gestructureerd subsidies in beeld te brengen, zowel op individueel niveau als op portfolioniveau. Je kunt meerdere ballen in de lucht houden en moeiteloos schakelen tussen strategische, adviserende en uitvoerende taken op inhoud en proces. Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en gevoel bij de opgaves waar de organisatie voor staat. Je bent in staat om zelfstandig interne bedrijfsprocessen en bedrijfsinformatie in kaart te brengen. En je geeft gevraagd en ongevraagd advies ten behoeve van het verbeteren van het subsidieproces en portfolio.

Bij de VNG hechten we waarde aan het vergroten van diversiteit binnen de organisatie. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten onze denkkracht en handelingsperspectieven, zodat we optimaal aansluiten bij de behoeften van onze leden, de gemeenten. Ook als je jezelf niet 100% herkent in de gevraagde kenmerken van de functie, nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Jouw persoonlijke ervaringen en/of levensverhaal kunnen behulpzaam zijn om buiten de kaders te denken.

Stap naar voren: solliciteer direct

Ben jij de initiatiefrijke strategisch adviseur subsidies die we zoeken? Solliciteer hier, vóór 28 oktober 2024. Maar wacht bij interesse niet met solliciteren; want wij plannen graag een persoonlijk gesprek met je in terwijl de reactietermijn loopt.

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Peter Kattenburg, teamleider: 06 – 283 597 29. 
Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je terecht bij Team HR van de VNG: 070 - 373 84 00.

De VNG zoekt zelf haar kandidaten, aanbiedingen van derden worden niet op prijs gesteld.

Stap naar voren als adviseur subsidies