Ledenbrief nummer

Lbr. 13/066

Samenvatting
Ruim één miljoen burgers hebben zich aangemeld om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in hun woon- en werkomgeving en hun aantal groeit elke dag. Meer dan 1.000 maal per maand helpen burgers de politie en hun gemeente met het bestrijden van criminaliteit en het terugvinden van vermiste personen. Dit zijn enkele resultaten van Burgernet, het programma waarin politie, gemeenten en burgers samen zorgen voor een veilige woonomgeving en dat wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Rijksoverheid.

Met deze ledenbrief informeert de VNG u over de stand van zaken van Burgernet, de mogelijkheden die het uw gemeente biedt en enkele belangrijke activiteiten die  op stapel staan.  Zo start begin september een grote landelijke publiekscampagne van de Rijksoverheid waar uw gemeente op in kan spelen. Uw gemeente kan voor een  lokale campagne gebruik maken van speciaal voor dit doel ontwikkelde communicatiemiddelen, zoals posters, radio en TV items voor de regionale zenders en een voorbeeldartikel voor huis aan huis bladen.   

Verder wordt de aanmelding van deelnemers vereenvoudigd, komt er een speciale Burgernet-app voor mobiele telefoons en er kan effectiever gebruik gemaakt worden van social media.

Dit najaar staat ook in het teken van het vergroten van de mogelijkheden voor gemeenten om burgers te betrekken bij het eigen veiligheidsbeleid en van het duurzaam borgen van Burgernet in de staande organisaties.