Naar aanleiding van vragen vanuit gemeenten start de VNG binnenkort een nieuwe pilot met RADIO (Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid). RADIO is een leermiddelenomgeving in het kader van het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI).

RADIO

De huidige e-learnings zijn gericht op het Rijk, maar veelal algemeen genoeg om door gemeenten te gebruiken. Het aanbod op RADIO is, net als de doelgroep, divers. Het lesmateriaal bestaat nu uit 9 onderwerpen met zo’n 20 e-learnings van zo’n twintig minuten. De e-learnings zijn ingedeeld in de thema’s Digitalisering, Data, Cybersecurity, Informatiehuishouding, Innovatie en Methoden en technieken. Bekijk het volledige aanbod hier. De digitale modules bestaan uit een aantal lessen die iedereen zelf online kan volgen, in eigen tempo, op de momenten die het beste uitkomen. De e-learnings kunnen gebruikt worden om een groep medewerkers op hetzelfde kennisniveau te brengen.

Tweede fase

Sinds september 2022 hebben 14 gemeenten toegang tot het RADIO-leerplatform. Tijdens deze eerste fase zijn kinderziektes verholpen. Ook is onderzocht of de casuïstiek wel interessant is voor gemeenten. Dat bleek zo te zijn. In het bijzonder de e-learning module datagedreven werken was bijzonder succesvol.

VNG is nu op zoek naar organisaties die, naast het huidige aanbod, ook de eigen e-learnings willen aanbieden op het platform. De startdatum is 1 februari 2023 en zal 6 maanden duren. 
Deelnemende organisaties wijzen een contactpersoon aan voor de pilot, maken kenbaar dat er toegang is tot het RADIO-platform en moedigen gebruik van het lesmateriaal aan. Zij geven bij VNG aan bij hoeveel ambtenaren RADIO onder de aandacht wordt gebracht. Zo kan gemonitord worden hoeveel procent daadwerkelijk gebruik maakt van het lesmateriaal.  

Meedoen met de pilot kan via het inschrijvingsformulier. Inschrijven kan tot 27 januari. Voor meer informatie, stuur een e-mail naar gripopinformatie@vng.nl.

Lees ook het Nieuwsbericht op de RADIO website.