VNG Naleving organiseert dit voorjaar opnieuw regiobijeenkomsten Tools voor Toezicht op de zorg. Deze bijeenkomsten zijn actueel en interactief. Reserveer de datum van de bijeenkomst in úw regio alvast in uw agenda. Meer informatie volgt binnenkort op onze site.

Het beloven weer zeer interessante regiobijeenkomsten te worden. Niet alleen voor toezichthouders rechtmatigheid en kwaliteit, maar ook voor beleidsmedewerkers, juristen en kwaliteitsmedewerkers die betrokken zijn bij toezicht op de Wmo en de Jeugdwet.

Workshops

De eerste workshop, ‘Kijkje in de keuken bij een zorgverzekeraar’ wordt verzorgd door een zorgverzekeraar, waarbij ze ons meenemen in hun proces van signaal naar onderzoek, afhandeling en eventuele preventieve maatregelen als gevolg van de lessen uit dit onderzoek.

Tijdens de tweede workshop ‘Kijkje in de keuken bij Justis’ laat screeningsautoriteit Justis zien welke screeningsproducten gemeenten wanneer kunnen inzetten om zorgfraude te voorkomen of bestrijden. Denk bijvoorbeeld naast de VOG aan de Gedragsverklaring aanbesteding, een netwerktekening, risicomelding en Bibob-advies

Wanneer in welke regio?

Donderdag 23 maart 2023  09.00 – 12.00 uur Noordwest
Donderdag 30 maart 2023 09.00 – 12.00 uur Noordoost
Dinsdag 4 april 2023 09.00 – 12.00 uur Midden 
Donderdag 6 april 2023 09.00 – 12.00 uur Zuid

Meer informatie

Meer informatie vindt u op via onze pagina 'Tools voor Toezicht | Online Regiobijeenkomst'