VNG International, de organisatie voor internationale samenwerking van de VNG, heeft een nieuwe directeur. Per 9 mei is Pieter Jeroense de opvolger van Peter Knip. Jeroense combineert deze functie met zijn positie als plaatsvervangend algemeen directeur van de VNG.

Binnen de algemene directie van de VNG blijft Jeroense verantwoordelijk voor de interne organisatie en wordt hij nu ook verantwoordelijk voor de thema’s EU en Internationaal. Voor hij bij de VNG begon, heeft hij gewerkt bij verschillende gemeenten (Alphen aan den Rijn, Rotterdam en Leiden) en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Pieter Jeroense overhandigt een afscheidscadeau aan Peter Knip

Peter Knip zette VNG International op de kaart

Peter Knip heeft maar liefst 33 jaar met veel passie en deskundigheid het internationale werk van de VNG op de kaart gezet. De laatste 21 jaar heeft hij als directeur van VNG International dit onderdeel van de VNG op- en uitgebouwd tot een professionele organisatie met internationale erkenning en waardering voor de wereldwijde inzet voor de versterking van democratisch lokaal bestuur.

Afscheidssymposium

Om het pensioen van Peter Knip, per 1 juli, te markeren, vond op 18 mei een afscheidssymposium plaats onder de titel ‘Building Better Futures. 33 jaar bouwen aan vrede en democratie’. Daarin hielden Wim Deetman en Annemarie Jorritsma, oud-voorzitters van de VNG, een inleiding, evenals oud-hoofddirecteur Joop van den Berg en Dion van den Berg (PAX). Ook waren er korte videoboodschappen van diverse andere sleutelpersonen in de ontwikkeling van VNG International.

  • Bekijk de opname van het afscheidssymposium: