Voor een goede uitvoering van de 2 lopende stikstofregelingen, ook binnen uw gemeente, is het van belang dat RVO u weet te vinden. Meld daarom de contactpersoon van uw gemeente aan bij RVO. 

Aanmelden contactpersonenlijst RVO (Lbv en Lbv-plus) 

Vergeet niet om in de mail — vooral als het niet uzelf betreft — de naam en het mailadres van de contactpersoon te noteren. 

Handreiking helpt gemeenten op weg

Gemeenten hebben een rol in de voorbereiding, uitvoering en handhaving van de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) en de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus). De VNG heeft de Handreiking voor stikstofregelingen en aanpak piekbelasting opgesteld om gemeenten hierbij op weg te helpen. 

Contactpersonen gemeenten

Voor een goede uitvoering is het van belang dat RVO u kan informeren over meldingen voor subsidieaanvragen en de daaropvolgende positieve of negatieve subsidiebeschikkingen van RVO. Ook is het nuttig andere informatie uit te wisselen die relevant is voor de uitvoering van de Lbv-plus, de Lbv en de aanpak piekbelasting. 

Daarvoor maakt RVO gebruik van een lijst met contactpersonen bij gemeenten. Als u zichzelf of een collega aanmeldt, stuurt RVO u later een bevestiging. Uw persoons- en contactgegevens worden maximaal tot en met 2027 bewaard, aansluitend op de looptijd van de regelingen. Vanzelfsprekend zullen deze gegevens niet verder worden verspreid dan noodzakelijk voor de uitvoering van de Lbv, Lbv-plus en de aanpak piekbelasting. 

Wijzigen uw aanspreekpunten in de genoemde periode? Stuur dan opnieuw een mail naar het Lbv-team van RVO via lbv@rvo.nl.

Geeft u geen contactpersoon voor uw gemeente door? Dan wordt informatie over de Lbv-plus, de Lbv en de aanpak piekbelasting in principe via uw gemeentesecretaris aangeleverd (zoals aangegeven in de VNG handreiking).