Na het succes van de eerste reeks Wkb werkplaatsen, opent de VNG de aanmelding voor een nieuwe reeks. De werkplaatsen behandelen het proces van de bouwmelding, de gereedmelding, start en beëindiging bouwwerkzaamheden en strijdigheid. In een korte sessie doorloopt u 1 van deze processen.  

De extra online werkplaatsen vinden iedere dinsdag plaats van 15.00 tot 17.00 uur. Elke week zal er een ander proces behandeld worden. U kunt zich hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier.

Opzet van de werkplaats Wkb

Tijdens een online werkplaats krijgt u plenair een korte introductie en toelichting op het proces dat in de sessie centraal staat. Vervolgens gaat u in break-outrooms uit elkaar en gaat u met uw eigen team het proces bespreken, vragen beantwoorden en het gewenste resultaat vastleggen en afspraken maken. Ten slotte bespreekt u plenair de resultaten uit de break-outrooms.

Per sessie kunnen maximaal 5 gemeenten meedoen. Het gaat om een open inschrijving, zodra het maximale aantal gemeenten is bereikt, wordt de desbetreffende datum gesloten. De sessies worden in ieder geval tot eind mei wekelijks herhaald, dus u kunt zelf bepalen wanneer het u het beste uitkomt en ook hoeveel sessies u wilt doorlopen.

Inschrijven

Een gemeente schrijft met een team van minimaal 3 personen in. Geadviseerd wordt om de volgende personen in het team op te nemen om zo het beste resultaat uit de werkplaats te halen:

  • VTH-behandelaar
  • BAG-beheerder
  • WOZ-beheerder
  • Procesanalist/-ontwerper
  • KCC-medewerker
  • Functioneel beheerder(s)

Eén aanmelding per team is voldoende. Na aanmelden ontvangt u een bevestiging met de nodige informatie. 

De deelnemers van de werkplaats worden gevraagd om vooraf het webcollege Wkb te bekijken.

Vragen over de online werkplaatsen? Stuur een mail naar wkb@vng.nl.

Meer informatie