Het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) nodigt jonge bestuurders en raadsleden uit om deel te nemen aan het Young Elected Politicians (YEP) netwerk. Via dit netwerk ontmoeten jonge politici uit EU-lidstaten elkaar en wisselen zo onderling kennis uit.  

Tot 8 april 2022 kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij het CvdR. Het programma is opgebouwd rond 3 thema’s: Europa dichter bij de burgers brengen, veerkrachtige gemeenschappen opbouwen en cohesie als kernwaarde. 

Over het YEP netwerk

Het Europees Comité van de Regio’s heeft een aantal jaren geleden een netwerk voor jonge lokale politici en bestuurders opgericht, het zogenoemde YEP netwerk. Via dit netwerk krijgen politici en bestuurders die niet ouder zijn dan 40, en binnen de EU op regionaal of lokaal niveau een mandaat hebben, de kans om in contact te komen met andere jonge politici. Daarnaast worden er binnen het programma trainingen over verschillende EU-onderwerpen georganiseerd en kunnen leden deelnemen aan activiteiten die door het CvdR worden georganiseerd (waaronder bijeenkomsten met rapporteurs, evenementen en seminars). Het netwerk bestaat momenteel uit 400 personen.

Deelname

Er gelden een aantal criteria voor aanmelding: 

  • Deelnemer moet een lokaal politiek mandaat hebben (burgemeester, wethouder of raadslid)
  • Deelnemer moet geboren zijn ná 1 januari 1982
  • Deelnemer heeft geen mandaat als CvdR-lid of plaatsvervanger
  • Deelnemer heeft een goed niveau Engels of Frans

Meer informatie