GemeenteDelers brengt programma’s en initiatieven in beeld die gemeenten helpen om samen een stap vooruit te zetten. Dat werd extra duidelijk tijdens het VNG Congres op 14 juni, toen de winnaars hun prijs kregen en bestuurders hun Praktijkfavoriet kozen.

De winnende oplossingen inspireren gemeenten om krachtiger en menselijker aan de slag te gaan. Het zijn voorbeelden die het leven van de inwoners eenvoudiger en beter maken en de uitvoering vereenvoudigen.

Praktijkfavoriet en samen een stap vooruit

De aanwezige bestuurders gaven ook antwoord op de vraag ‘Met welke winnaar gaat uw gemeente als eerste aan de slag?’ Uit de vier winnaars van GemeenteDelers 2023 kozen zij de Crime Game van gemeente Vijfheerenlanden tot Praktijkfavoriet. Ook voor de andere oplossingen hadden bestuurders van gemeenten veel belangstelling. U kunt hier meer lezen over de winnaars.

GemeenteDelers 2023-prijs

De vier winnaars ontvingen een bijzondere trofee. Deze is ontworpen en gemaakt door het sociaal ontwikkelbedrijf iederz in Groningen. Het verbeeldt het wiel dat gemeenten niet opnieuw hoeven uit te vinden, omdat zij door GemeenteDelers gebruik kunnen maken van bewezen succesvolle, waardevolle en herbruikbare oplossingen.

Tijdens het VNG congres zijn de eerste afspraken over hergebruik en opschaling gemaakt, zodat gemeenten met elkaar hun uitvoeringskracht vergroten en samen een stap naar voren zetten.

Meer informatie over deze landelijke competitie leest u op de pagina van GemeenteDelers 2023. Alle inzendingen tot nu zijn te vinden in de VNG databank Praktijkvoorbeelden.