Diverse partijen doen een dringend beroep op de Tweede Kamer om de Wet betaalbare huur in behandeling te nemen. Zowel verhuurders, gemeenten, woningzoekenden als huurders hebben behoefte aan meer zekerheid op de woningmarkt. Update: De Tweede Kamer neemt het wetsvoorstel in behandeling.

Lees de gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer 'Geef zekerheid op woningmarkt: behandel de Wet betaalbare huur' (pdf, 174 kB)

Perspectief voor middeninkomens en duidelijkheid voor verhuurders

Het wetsvoorstel is een gebalanceerd evenwicht tussen een fatsoenlijk rendement voor beleggers en betaalbaarheid voor huurders. VNG, G4, G40, Aedes, Woonbond, LSVb, FNV, AOB en CNV Jong vragen de Kamerleden dit voorstel nu in behandeling te nemen. Controversieel verklaren en vervolgens 2 tot 3 jaar wachten op een nieuw voorstel helpt de woningmarkt niet. 

Het voorstel biedt middeninkomens perspectief in hun zoektocht naar een passende betaalbare huurwoning. Verhuurders krijgen duidelijkheid bij het realiseren van nieuwe woningen en het voorkomt daarmee dat de bouw van middenhuur stil valt.

Meer informatie