Vanaf nu tot en met 1 maart 2024 kunt u uw project of initiatief aanmelden voor GemeenteDelers 2024. Dit is de vierde jaargang van onze landelijke competitie voor bewezen goede oplossingen waar inwoners en ondernemers, gemeenten en regio’s beter van worden. In dit artikel delen we tips voor het aanmelden.

Aangepast: deadline voor het aanmelden van casussen is opgeschoven naar 1 maart 2024. 

Meedoen aan GemeenteDelers is waardevol voor iedereen

Elise Hol, oud-deelnemer met de casus Twentse Koers, deed in 2022 mee aan GemeenteDelers: 'Aan de ene kant om ons eigen succes te delen en voor het voetlicht te brengen. Maar vooral ook omdat we denken dat onze manier van samenwerken in de regio voor meer plaatsen in Nederland waardevol en inspirerend is.'

Van andere oud-deelnemers weten we dat meedoen extra waardering voor de casus vanuit de eigen organisatie opleverde. Verschillende casussen zijn ondertussen overgenomen door andere gemeenten, die hierdoor niet het wiel opnieuw hoefden uit te vinden.

Uw project in een paar zinnen presenteren

In het aanmeldformulier vertelt u kort en bondig wat uw casus succesvol, waardevol en herbruikbaar maakt. Dit jaar is het ook mogelijk om naast tekst een verhelderende illustratie mee te sturen. Op basis van deze tekst en eventueel een illustratie geven de scoorders in de eerste ronde hun beoordeling.

Oud-deelnemer Nienke van de Hoef van de casus Versnellingsaanpak vertelt hoe zij de aanmelding heeft aangepakt: 'Gelukkig heeft een collega ons geholpen met de teksten voor de aanmelding. Hij weet ook niet zoveel van de jeugdzorg en dat helpt ook. Want je wil toch je verhaal kunnen uitleggen aan mensen met minder kennis van het vakgebied.'

Aanmelden is nog makkelijker gemaakt

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om de tekst van uw aanmelding nog aan te passen na verzending. Dit kan tot aan de sluitingsdatum van 1 maart 2024. U kunt uw casus nu aanmelden voor GemeenteDelers 2024.

Doet uw gemeente mee met GemeenteDelers 2024?

In het webinar ‘Goed geïnformeerd meedoen aan GemeenteDelers gaven Nienke en Elise ook tips voor toekomstige deelnemers. Wilt u deze tips over meedoen weten? Bekijk dan de opname van het webinar.

Meer informatie vindt u op de website van GemeenteDelers. Of neem contact op met het GemeenteDelers-team via gemeentedelers@vng.nl