Nummer 10, 16 juni 2017

Auteur: Leo Mudde. Beeld: Ruben Oreel

Onder het goedkeurend oog van Jantine Kriens en Jan van Zanen heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW) op het VNG Jaarcongres in Goes met een ferme klap op de knop de website www.kansenvoorallekinderen.nl geopend.

Er is nu één portaal waar alle kinderen en jongeren uit gezinnen die het financieel krap hebben, terechtkunnen voor vragen over alles wat nodig is om mee te kunnen doen: welke voorziening er is om te kunnen deelnemen aan muziekles, andere culturele activiteiten en sport. Maar ook om hulp te krijgen bij de aanschaf van schoolspullen, een fiets, vakantie of bijvoorbeeld het vieren van de verjaardag enzovoort.

Kansen voor alle kinderen is een landelijk samenwerkingsinitiatief van Leergeld Nederland, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. ‘Kansen voor alle Kinderen’ is een platform voor ouders/kinderen, intermediairs/vrijwilligers, gemeenten en partners. Het kabinet stelt elk jaar 100 miljoen euro extra beschikbaar om kinderen mee te laten doen. Een deel daarvan heeft de website en de intensieve samenwerking tussen de organisaties mogelijk gemaakt.

Zie ook