Deze bijeenkomst biedt een platform voor gemeenteambtenaren om elkaar te ontmoeten, te inspireren en met elkaar van gedachten te wisselen. We praten u bij over actualiteiten en nodigen een interessante spreker uit. Ook is er volop gelegenheid om elkaar te spreken onder het genot van een hapje en een drankje.
Agenda
Op deze derde ontwikkeldag van het ‘Leer- en ontwikkeltraject energievisie’ gaan we met elkaar dieper in op de energievisie in relatie tot het beleid van sectoren als woningbouw, industrie, mobiliteit en landbouw, het provinciale MIEK en de ruimtelijke ontwikkeling.
[Programma bekend] Ambtenaren en bestuurders starten met een reflectie op de analyses van 14 concept energievisies. Hierna volgt een gesprek over de analyse en borging van de energievisies, het opstarten van de pMIEK 2025 en de werking van de energyboards.
Deze kennissessie voor ambtenaren gaat over bevoegdheden, vergunningverlening en uw rol, taken en mogelijkheden als gemeente bij de ontwikkeling van windprojecten op land. We gaan in gesprek met een jurist van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie en behandelen een casus.
Deel uw ervaringen met deelmobiliteit of hoor van anderen wat in de praktijk wel en niet werkt. Ga in gesprek over de waarde en uitdagingen van deelmobiliteit en doe kennis op over actuele ontwikkelingen. Dit congres biedt veel inspiratie en toepasbare kennis om een eerste of volgende stap te zetten.
De VNG heeft een roadmap ontwikkeld die gemeenten helpt om de verduurzaming van het gemeentelijk maatschappelijk vastgoed te versnellen. In dit webinar bespreken we de inhoud van de roadmap. Ook hoort u hoe andere gemeenten deze versnelling hebben aangepakt.
De VNG, F10 (actieve fietsgemeenten) en enkele gemeenten denken al actief mee over een nieuw arrangement voor fietsparkeren op stations. Deze online sessie is bedoeld om een zo breed mogelijke groep gemeenten te informeren en mee te nemen in het proces.
Bent u onlangs bij een gemeente begonnen aan de energietransitie? En heeft u behoefte aan meer inzicht in de opgave, handvatten om daadwerkelijk het verschil te maken en het opbouwen van een eigen netwerk? Meld u dan aan voor een van onze 2-daagse masterclasses.
Zonne-energie opwekken op maatschappelijk vastgoed is een mogelijkheid in de voorkeursvolgorde zon. Wat kunnen we leren van gemeenten die al zonnepanelen plaatsen op maatschappelijk vastgoed als scholen en sporthallen? Welke knelpunten en succesverhalen zien we in de praktijk? Zulke vragen komen aan de orde.
Gemeenten die starten met een lokale isolatieaanpak hebben vragen over na-isolatie en soortenbescherming, in het bijzonder de bescherming van vleermuissoorten. Hoe pakt u dit aan? Wat kan er wel en wat niet? En hoe zit het juridisch? Daarover gaat ons tweewekelijkse digitale vragenuur.