De Algemene Directie is blij met de benoeming van 2 nieuwe beleidsdirecteuren. Andries Kok start op 1 juni als directeur Lokaal Bestuur en Informatiesamenleving. Ingrid Hoogstrate wordt per 1 september directeur Inclusieve samenleving. Beiden zijn al geruime tijd werkzaam bij de VNG.

Portret Andries Kok

Andries Kok

Door verandering van taken en een samenvoeging is de nieuwe directie Lokaal Bestuur en Informatiesamenleving ontstaan. Hiervoor is Andries Kok per 1 juni aangesteld als directeur. Andries werkt sinds 2008 bij de VNG en sinds 2018 als teamleider Financiën. Hij gaat in zijn nieuwe functie verder met het werk dat hij als teamleider al kent. Andries wil de brede portefeuille van de beleidsdirectie graag in samenhang verder ontwikkelen en synergie tussen de teams creëren.

 

Portret Ingrid Hoogstrate

Ingrid Hoogstrate

Ali Rabarison verlaat de VNG als directeur Inclusieve samenleving en wordt op 1 september opgevolgd door Ingrid Hoogstrate. Ingrid startte in 2010 bij de VNG en werd in 2019 directeur van VNG Naleving. Ook is ze sinds november 2021  programmadirecteur Asiel & Migratie. De aanstelling als directeur Inclusieve samenleving zorgt voor een verbreding van haar werkzaamheden, waar ze veel zin in heeft. Ingrid zegt VNG Naleving met moeite los te kunnen laten, maar ziet daar een gezonde organisatie en een mooie toekomst als onderdeel van de gezamenlijke gemeentelijke uitvoering.