Onder leiding van informateur Kim Putters zijn er belangrijke stappen gezet in de kabinetsformatie. In zijn eindverslag benadrukt hij ook het cruciale belang van gemeenten. Zij spelen een essentiële rol bij het aanpakken van de grote maatschappelijke vraagstukken waar ons land voor staat.

Dit is een erkenning van hun rol en positie in het streven naar duurzame oplossingen.

 VNG-voorzitter Sharon Dijksma: Het is van groot belang dat gemeenten een inhoudelijke inbreng hebben bij de gesprekken over een nieuw kabinet. Er liggen grote maatschappelijke opgaven te wachten.'

Klaar om in gesprek te gaan

Sinds het vorige kabinet viel, hebben gemeenten in ieder geval niet stilgezeten. We hebben twee belangrijke toppen georganiseerd over bestaanszekerheid en wonen. We staan klaar om met de informateur en de onderhandelende partijen over deze en andere thema’s in gesprek te gaan. 

Inzet VNG

Onze inzet is helder: de grote uitdagingen waar ons land voor staat kunnen niet adequaat worden aangepakt zonder nauwe betrokkenheid en samenwerking met gemeenten.

We kijken uit naar de uitnodiging voor het gesprek met de informateur en de betrokken partijen. Gemeenten willen in een constructieve dialoog bijdragen aan effectief en samenhangend beleid.

Zie ook

Update VNG-inzet kabinetsformatie (dinsdag 19 maart 2024)