De missie van het internationale netwerk Child Friendly Cities is het bevorderen van innovatief en positief jeugdbeleid. Hoe ga je als gemeente slim om met de veranderende samenstelling van je bevolking, waarbij je de jeugd aan je weet te binden?

Child Friendly Cities NL is een beweging voor gemeentebestuurders, ambtenaren, uitvoerende organisaties, netwerkpartners, burgers en andere geïnteresseerden die met en voor de jeugd werken. Child Friendly Cities roept op tot een transformatie naar Positief Jeugdbeleid.

Gemeenten werken met allerlei partijen samen aan een gezond leef- en opvoedingsklimaat voor kinderen en jongeren. Desondanks sluiten de voorzieningen niet altijd goed aan op de behoeften van álle kinderen en jongeren; er zijn onvoldoende mogelijkheden voor ontplooiing, of de stad biedt jeugdigen te weinig veiligheid en geborgenheid om gezond op te groeien. Een groot aantal gemeenten zet zich actief in voor een kind- en gezinsvriendelijk(e) dorp of stad. Door ervaringen uit te wisselen komen we samen verder. Child Friendly Cities verbindt, faciliteert en organiseert inspirerende en verrassende werkbezoeken en themabijeenkomsten en stimuleert daarmee de dialoog over positief jeugdbeleid.

Child Friendly Cities in Nederland

Doe mee

Wat als we Nederland zó gezond, inclusief en veilig maken voor kinderen en jongeren, dat ze alle kansen krijgen die we ze gunnen? Reflecteer, draag bij, en doe mee.

Want…

  • wat als we altijd eerst kijken naar wat iemand kan?
  • wat als iedereen kijkt naar de individuele potentie van een baby, peuter, kind of jongere?
  • wat als we meer in kansen denken en daar ook naar handelen?
  • wat als opgroeien van ons allemaal is?
  • wat als we bij ons handelen uitgaan van wat je zelf zou willen voor een kind dat dichtbij je staat?

Meedoen? Ga naar de website van Unicef

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de CFC-nieuwsbrief en ontvang de nieuwsbrief en uitnodigingen voor bijeenkomsten.