Bruidspaar

Wat is hierbij onze koers? Hoe houden we die koers vast? En hoe zorgen we voor verbinding met u als gemeente? Daarover gaan we op 10 november in de Fabrique in Utrecht graag met u in gesprek. Tijdens het Jaarevenement ’Op koers in Uitvoering’ nodigen wij u uit om uw visie en actuele behoefte aan ondersteuning bij uw gemeentelijke dienstverlening met ons te delen. Daarnaast laten wij u binnen specifieke domeinen als werk en schulden tal van mogelijkheden vanuit de uitvoeringspraktijk ervaren.

Drie evenementen in één

Het jaarevenement bestaat uit een combinatie van drie separate programma’s: 

  1. Live tv-studio over actuele thema´s
  2. Breed werkdomein congres
  3. Congresspecial rond het Programma Verbinden Schuldendomein

Later deze maand wordt er meer duidelijk over de diverse onderwerpen die in de drie onderdelen aan de orde komen. Houd deze pagina dus goed in de gaten!

vngr jaarevenement agenda

1. Navigeren tot een integrale uitvoeringsagenda 

(Live tv-studio)

In zes korte talkshows live vanuit een studio, gaan we met vooraanstaande tafelgasten in gesprek over actuele thema’s rond bedrijfsvoering, trends en ontwikkelingen voor gemeenten. In het gesprek tussen uitvoering en beleid richten we ons op visie en resultaat van een aantal beleidszaken in het kader van een integrale uitvoeringsagenda. We voorzien de uitzendingen van scherpe onderbouwing en commentaar en nodigen u van harte uit om deze online uitzending (met chatfunctie) te volgen.

Over een aantal weken maken we de thema’s van de uitzendingen bekend. Aanmelden en meer informatie over de talkshow kunt u lezen door het aanklikken van de button hieronder op de website van VNG Connect.

Voor wie: De Live Studio VNG Realisatie is bedoeld voor management, directie, wethouders, gemeentesecretarissen en programmaleiders van gemeenten.

vngr jaarevenement werk

2. Op Reis door het Werklandschap

(Werkdomein congres)

Bij het tweede onderdeel gaan we gezamenlijk Op Reis door het Werklandschap. Tijdens deze reis bezoeken we de verschillende aspecten van het Werklandschap en staan we stil bij de vraag hoe het Werklandschap kan bijdragen aan het bereiken van onze eindbestemming: een effectieve, efficiënte en eenduidige dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers. 'Op reis door het Werklandschap' is een uitvoeringsgericht congres. Het biedt ook handelingsperspectieven voor de uitdagingen van vandaag én in de toekomst. Het congres is vooral bedoeld voor gemeentelijke professionals binnen het werkdomein.

Voor wie: Adviseurs, werkconsulenten, jobcoaches en professionals uit het domein werk

vngr jaarevenement schulden

3. Drie jaar onderweg in het schuldendomein

(Congresspecial rond het Programma Verbinden Schuldendomein) 

In deze congresspecial staan wij stil bij de weg die wij samen hebben afgelegd, markeren wij het overgangsmoment en kijken wij vooral vooruit. We delen kennis en ervaringen, wat heeft het programma voor gemeenten en inwoners opgeleverd? Hoe hebben we dat met elkaar gedaan? Hoe ziet de koers voor het vervolg eruit? En welke rol speelt de routekaart Financiële Zorgen daarin? De congresspecial met de bijbehorende workshops, paneldiscussies en best practices zijn primair bedoeld voor coördinatoren schulden bij gemeenten, IGSD’s en belastingsamenwerkingen die de contactpersonen zijn in de communicatie over de wetten en de ondersteuning die de VNG hierbij biedt.

Voor wie: Teamleiders, beleidsadviseurs en uitvoerende/coördinerende ambtenaren schulden (contactpersonen schulden), medewerkers van samenwerkingspartijen.

Meer informatie? Contact

Later deze maand zullen we meer duidelijkheid geven over de diverse onderwerpen die in de drie onderdelen aan de orde komen. Wilt u nu alvast meer informatie over dit evenement, stuur dan een e-mail naar realisatie@vng.nl.