VNG Trainee Yannick Methorst

Wat wil je bereiken binnen de (lokale) overheid?

Ik geloof dat veel publieke uitdagingen maatwerk vereisen: maatwerk dat de lokale overheid kan leveren, met oog voor wensen van een lokale gemeenschap. Maar tegelijkertijd hoeft het wiel maar één keer uitgevonden te worden. Ik wil als VNG Trainee hieraan bijdragen door te verbinden, mijn ervaringen op verschillende plekken mee te nemen en goed gebruik te maken van het netwerk van de VNG.

Opdrachtgever(s) en omschrijving opdracht(en)

Ik ben als eerste opdracht aan de slag als projectmedewerker bij UW Samenwerking, de ambtelijke fusie tussen de gemeenten Montfoort en IJsselstein. Deze samenwerking wordt stopgezet en zodoende moet de hele staande organisatie worden ontvlochten. Dit proces is niet altijd even leuk maar wel waanzinnig leerzaam: het geeft een inkijk in alle facetten die belangrijk zijn in een gemeentelijke organisatie. Behalve secretariële taken help ik mee met het schrijven van allerlei transformatiedocumenten, maar uiteraard ook gewoon met het draaiende houden van de organisatie ("going concern").

Persoonlijke noot, wens, verwachting of ambitie

Ik hoop tijdens mijn traineeship alle facetten van het lokaal bestuur te leren kennen en me te ontwikkelen tot een verbindende jonge ambtenaar die bij elke organisatie van toegevoegde waarde kan zijn door kennis van proces en inhoud.