VNG Trainee Marlou Grobben

Wat wil je bereiken in de lokale overheid?

Er is geen bestuurslaag die zo dichtbij je staat als je gemeente. Sporten, leren, werken, afspreken met vrienden, op bezoek bij mijn oma, winkelen, wandelen, naar het strand, eten: leven. Ik doe het allemaal in mijn gemeente. En mijn gemeente doet fantastisch werk, er heerst een prettig woon- en werkklimaat. Dat geldt nagenoeg voor iedere gemeente in Nederland. Om dat goede werk te ondersteunen en misschien zelfs te versterken, werk ik bij de VNG. Specifiek wil ik proberen gemeenten meer aan elkaar te verbinden, ze elkaar beter te laten vinden in de gedeelde opgaven die ze hebben. Zo kunnen ze van elkaar leren en gezamenlijk werken aan een nóg fijner leefklimaat.

Opdrachtgever – omschrijving opdracht

Mijn eerste opdracht is bij VNG Realisatie bij een team dat zich bezighoudt met innovaties bij gemeenten. Wij bieden advies, kennisdeling en mogelijke opschaling. Eén keer uitvinden, 354 keer herhalen is bij ons een gevleugelde uitspraak.

Persoonlijke noot

Brillat Savarin zei ooit: “Een maaltijd zonder wat kaas, is als een prachtige vrouw met maar één oog”. In alles wat ik doe, probeer ik dat beetje kaas toe te voegen om de wereld een stukje mooier te maken.