VNG Trainee Lianne Luijk

Wat wil je bereiken in de (lokale) overheid?

De kracht van lokaal bestuur ligt naar mijn idee in de directe verbinding tussen beleid en praktijk. De gemeente is in staat maatwerk te leveren zodat het beleid past bij haar inwoners.

Ik wil me inzetten voor beleid dat direct toepasbaar is en past bij de inwoners van de gemeente. Ik vind het belangrijk dat de overheid toegankelijk is voor iedereen, zodat iedereen wordt uitgedaagd om een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving. 

Opdrachtgever en omschrijving opdracht

Mijn eerste opdracht was bij het team Landelijke online diensten van VNG Realisatie. Ik was verantwoordelijk voor het aansluiten van gemeenten op de online diensten en het onderhouden van het contact. Het interessante en goede contact met gemeenten geeft me energie, ik pakte als betrokken collega veel verschillende dingen op en ik kreeg de mogelijkheid om te doen waar ik goed in ben en wat ik leuk vind.

Op dit moment werk ik als beleidsmedewerker bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ik houd me bezig met projecten rondom Werk & Inkomen en integratie en participatie van nieuwkomers in de gemeente. Ik werk zelfstandig aan de projecten en pak dit gedreven en doelgericht aan. Ik leer hoe ik het college adviseer, met welke belangen ik rekening moet houden en hoe ik partijen aan elkaar kan verbinden.

Persoonlijke noot

'When you can't change the direction of the wind - adjust your sails.'
Vanuit deze gedachte denk ik in creatieve oplossingen en mogelijkheden. Zo zijn moeilijkheden mogelijkheden en kan ik mijn bijdrage leveren aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen.