VNG Trainee Laura Filemon

Wat wil je bereiken in de (lokale) overheid?

Na het doorlopen van een bachelor Bestuurskunde heb ik gekozen voor een master Environment and Resource Management. Ik wil me –binnen de overheid–  graag inzetten om mee te werken aan de maatschappelijke opgaven en duurzaamheidsuitdagingen in Nederland. 

Opdrachtgever(s) en omschrijving opdracht(en)

Voor mijn eerste opdracht als projectsecretaris bij VNG Academie houd ik mij bezig met het ontwikkelen van 10 e-learning modules voor de toerusting van huidige en toekomstige statenleden en AB/DB leden van waterschappen in aanloop naar de verkiezingen op 20 maart 2019. Doordat er veel verschillende partijen meewerken aan de ontwikkeling van de e-learning modules, is er coördinatie nodig tussen deze verschillende stakeholders om tot een goede samenwerking te komen. Ik houd me onder andere bezig met het opzetten en onderhouden van een overlegstructuur tussen de verschillende partners, het plannen van en meewerken aan inhoudelijke modules en het bewaken van de voortgang.

Persoonlijke noot, wens, verwachting of ambitie

Binnen de overheid zijn er nog zo veel verschillende organisaties waar je je voor kunt inzetten en rollen die je kunt vervullen. Ik hoop door de verschillende opdrachten tijdens dit traineeship erachter te komen welke functie er voor mij met kop en schouders bovenuit steekt.