VNG Jaarcongres 2018: over grenzen

‘Over grenzen’ is het thema van het VNG Jaarcongres 2018 dat op dinsdag 26 en woensdag 27 juni plaatsvindt.

Gastgemeente dit jaar is Maastricht.
 

Op de eerste congresdag is 's morgens een plenair programma onder leiding van Twan Huys. In de middag kunt u aan verschillende sessies deelnemen op bijzonder locaties, bij grensverleggende projecten en initiatieven. De tweede congresdag staat in het teken van de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Deze pagina vullen wij de komende tijd aan met meer informatie.

In deze veranderende tijden lijkt het onvermijdelijk dat we anders omgaan met grenzen dan we gewend zijn. Het vinden van baanbrekende oplossingen vraagt om bestuurders die hun blinde vlekken kennen, tussenruimtes weten te vinden, nieuwsgierig zijn en bereid om letterlijk en figuurlijk andere talen te spreken en over grenzen durven stappen.

We nodigen burgemeesters, wethouders en raadsleden uit om in Maastricht met elkaar en met ons te spreken over de noodzaak en het plezier van grensoverschrijdend samenwerken.

Programma

Tijdens de eerste congresdag, 26 juni, is 's morgens een plenair programma onder leiding van Twan Huys en met medewerking van verschillende sprekers. 's Middags kunt u deelnemen aan verschillende sessies.

Op woensdag 27 juni is de Algemene Ledenvergadering (ALV). Daarvóór spreken VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van BZK Kajsa Ollongren.

Congressite

Meer informatie over het jaarcongres, zoals de locatie en de sprekers, vindt u op de congressite.