VNG Jaarcongres 2017: vakmanschap

‘De zoute zee slaakt een diepe zilte zucht, boven het vlakke land trilt stil de warme lucht’.

Welkom in Goes, gastgemeente van het VNG jaarcongres op 13 en 14 juni 2017.
Twitter mee op #vngcongres2017

Vakmanschap is het thema van dit jaar. 'Er wordt meer dan ooit van de lokale politiek gevraagd en verwacht. Minder regels, meer vrijheid. Lokale aandacht, regionale samenwerking. Dat vraagt om bestuurders die op verschillende niveaus hun vak verstaan', aldus Jantine Kriens, algemeen directeur VNG.

We nodigen raadsleden, wethouders en burgemeesters uit om in Goes van en met elkaar te leren.

Programma

Tijdens de eerste congresdag, 13 juni, is 's morgens een plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Ruben Maes en met medewerking van verschillende sprekers. 's Middags kunt u deelnemen aan een deelcongres of excursie.

Op woensdag 14 juni is de Algemene Ledenvergadering (ALV). Daarvóór spreken VNG-voorzitter Jan van Zanen en demissionair minister Plasterk.

Website VNG Jaarcongres

Meer informatie over het Jaarcongres, zoals de locatie en de sprekers, vindt u op de Jaarcongressite.

Algemene Ledenvergadering

Alle informatie over de ALV (zoals de stukken) vindt u te zijnder tijd op deze pagina.

Samen Organiseren

Op de BALV van 30 november 2016 hebben de leden een aantal besluiten genomen over het instellen van het Fonds Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering en Samen Organiseren als onderdeel van de derde functie van de VNG. Meer lezen over Samen Organiseren en de voorstellen die worden voorbereid voor de ALV van juni 2017? Kijk op de overzichtspagina hieronder.