VNG Bedrijven

In het verlengde van het algemene ondersteuningsaanbod van de VNG aan haar leden, bieden de VNG Bedrijven producten en diensten op maat, als (betaalde) dienstverlening. De bedrijven zijn ondergebracht in de holding VNG Diensten B.V.

VNG Congressen

VNG Congressen organiseert en ontwikkelt jaarlijks ruim 300 congressen, conferenties, seminars, workshops en andere bijeenkomsten voor gemeenten, provincies, ministeries, maar ook voor andere organisaties gericht op vakgebieden binnen de (lokale) overheid.

VNG Academie

De VNG Academie is het leerplatform van en voor gemeenten en verantwoordelijk voor alle opleidingen, trainingen en andere leeractiviteiten die de VNG organiseert.

VNG Trainees

VNG Trainees zet zich dagelijks in voor jong talent in de lokale overheid. Bent u op zoek naar jong talent? Of ben je net afgestudeerd en wil je graag aan de slag als trainee? Bekijk dan de informatie en de mogelijkheden op de site.

VNG Risicobeheer

VNG Risicobeheer ondersteunt, onderzoekt en adviseert gemeenten over risicobeheersing en risicofinanciering. Ook ontwikkelt en faciliteert VNG Risicobeheer collectieve verzekeringsarrangementen specifiek voor de ambtenaren werkzaam binnen de publieke sector.

VNG International

VNG International versterkt democratisch lokaal bestuur wereldwijd. De organisatie verbetert het functioneren van lokale overheden, hun verenigingen, trainingsinstituten en nationaal decentralisatiebeleid zowel in ontwikkelingslanden als in landen in transitie. In Nederland ondersteunt VNG Internationa de Nederlandse gemeenten op het terrein van duurzaam internationaal beleid.

VNG KCHN

VNG KCHN (Kenniscentrum Handhaving en Naleving) ondersteunt gemeenten bij beleid, implementatie en uitvoering op het gebied van handhaving en naleving in het sociaal domein. VNG KCHN levert maatwerk op individueel gemeentelijk niveau.

VNG Realisatie

VNG Realisatie helpt gemeenten hun krachten te bundelen rond uitvoeringsvraagstukken. Reden daarvoor is dat een groot deel van de gemeentelijke uitvoering in potentie gelijk is voor alle gemeenten én deze in toenemende mate om kennis en expertise vraagt die moeilijk is te vangen binnen één gemeente. VNG Realisatie geeft samen met gemeenten en de Taskforce Samen Organiseren invulling aan de ambitie van gemeenten om op deze vraagstukken meer als collectief op te trekken.