Startpagina raadsleden

Raadsleden spelen een belangrijke rol binnen de gemeente, zij zijn de verbindende factor tussen inwoners en gemeente. De VNG biedt raadsleden en griffiers specifieke kennis en informatie aan. Bovendien is er een VNG-commissie Raadsleden & Griffiers.

Goede Raad

Welkom bij de VNG, dé netwerkorganisatie van lokale overheden!

De site Goede Raad helpt u op weg als (nieuw) raadslid met toegankelijke basisinformatie, actuele thema's, en informatie over de VNG en onze dienstverlening voor raadsleden.

VNG-commissie Raadsleden & Griffiers

Doel van deze commissie is het versterken van de rol en positie van de gemeenteraad in VNG-voorstellen en -activiteiten. De inbreng van raadsleden en griffiers bij thema’s op fysiek, sociaal en financieel-economisch gebied moet worden meegenomen, daarbij gaat het om de voorbereiding op nieuwe taken én om ervaringen met bestaande taken.

Vereniging

Samen Organiseren

Met de in 2017 gestarte werkwijze Samen Organiseren krijgen raadsleden beter zicht op wat via de VNG gezamenlijk voor en door gemeenten wordt uitgevoerd.

Blijf op de hoogte & doe mee!

Nieuwsbrieven

Raadsleden en -griffiers ontvangen maandelijks de VNG Raadsledennieuwsbrief. Ontvangt u deze nieuwsbrief niet en bent u toch geïnteresseerd? Meld u dan aan via de button hieronder. Wilt u op de hoogte blijven van al ons nieuws? Meld u dan aan voor het VNG Weekoverzicht. 

LinkedIn

Op LinkedIn is het VNG Raadsledennetwerk actief.