Risicomanagement wordt in gemeenten snel een volwassen tak van sport. Steeds minder vaak is het ‘iets wat je erbij doet’. Het is essentieel om risico’s systematisch in kaart te brengen, te wegen en waar nodig dekken. Wij ondersteunen gemeenten met kennis, diensten en producten. Ook door de kennis en ervaring van alle gemeenten te bundelen.

Risico Platform Overheden

Op het Risico Platform Overheden (RPO) delen we kennis, inzichten en nieuws. Doel is elkaar te versterken bij het uitvoeren van integraal risicomanagement. Het RPO komt 3 keer per jaar bijeen, telkens in een andere gastgemeente. Bent u directeur van de afdeling Financiën, controller of heeft u een soortgelijke functie? Meld u aan en ontvang relevant nieuws en uitnodigingen voor bijeenkomsten. Het RPO is alleen toegankelijk voor mensen die werken bij een gemeente, andere geïnteresseerden worden niet toegelaten.

Wat als? - een nieuwe blik op gemeentelijke risico's

Wat als

Risicobewustzijn en risicomanagement. Hoe geven andere gemeenten dat vorm? Hoe kun je er vanuit verschillende perspectieven naar kijken? Dit gaat verder dan financiële modellen en het weerstandsvermogen. Risicomanagement raakt de cultuur van de hele organisatie. In het boek 'Wat als?' zijn verhalen van verschillende ambtenaren en gemeenten gebundeld.

Publicaties & brieven