Wethouder Rosier zet handtekening voor Zoetermeer rijdt Mono

Verkeersongevallen brengen veel menselijk leed met zich mee en de maatschappelijke kosten van verkeersongevallen bedragen meer dan € 14 miljard per jaar. 

Helaas neemt het aantal ongevallen en doden in het verkeer toe en afleiding is één van de belangrijkste oorzaken. Je hebt gewoon 25 keer meer kans op een ongeval als je afgeleid bent door je telefoon, aldus wethouder Marc Rosier. 

Jaartal
2020
Gemeente
Type
Communicatieplan

De gemeente Zoetermeer heeft gekozen voor Zoetermeer rijdt MONO als motto en dit uitgezet in een brede communicatie aanpak.

De gemeente Zoetermeer roept daarin alle Zoetermeerders, waaronder ook de eigen medewerkers, op om MONO te rijden onder het motto Zoetermeer gaat MONO.
Wethouder Marc Rosier doet de oproep samen met de gemeente secretaris. De boodschap is praktisch en concreet. Richt je aandacht op het verkeer en laat elkaar met rust als je weet dat je onderweg bent voor je werk en van en naar je werk.

In 2019 is de ambitie van de gemeente Zoetermeer zichtbaar gemaakt op straat en met partners in de stad.

Jongerenorganisatie TeamAlert is bij drie grote evenementen in de stad geweest en bij alle middelbare scholen langs geweest om in gesprek te gaan met de leerlingen. Langs de wegen in Zoetermeer zijn de posters "Zoetermeer rijdt MONO" opgehangen. De poster is verspreid bij (17) tankstations, alle (21) autodealers, alle (15) fietsenwinkels en 40 sportverenigingen.

In verband met de omstandigheden door het COVID19 virus is de verdere (interne) uitrol on hold gezet. Mogelijk kunnen de activiteiten in september met de nieuwe campagne periode MONO weer worden opgepakt. Inmiddels is er een artikel in het Streekblad Zoetermeer verschenen met onder andere aandacht voor MONO. De oproep van de gemeentesecretaris staat nog on hold omdat de meeste medewerkers van de gemeente nog thuiswerken.

Gerelateerde links