Terwijl veel gemeenten worstelen met de wet Banenafspraak en het voorgeschreven aantal mensen met een arbeidsbeperking dat ze aan een baan moeten helpen, gaat Moerdijk als een speer en zit ruim boven het landelijk gemiddelde.

Jaartal
2020
Gemeente
Type
Persbericht / Nieuwsbericht

Al acht mannen en vrouwen hebben een tijdelijk contract. Nog eens drie met uitzicht op een contract en twee die zelfs een vaste reguliere baan kregen, één bij Moerdijk en één bij een andere werkgever. Dit bovenop de taakstelling van zes personen waar de gemeente al aan voldeed.

Met dank aan een ambitieuze, eigenwijze aanpak. “Het heeft natuurlijk geen enkele zin om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt  aan te nemen als schoonmaker om maar te voldoen aan wat er wordt verwacht, terwijl we tegelijkertijd één van onze ingehuurde schoonmakers naar huis sturen.”

Aan het woord is wethouder Thomas Zwiers, in Moerdijk één van de belangrijke motoren achter het succes van ‘Inclusief Moerdijk’. Het is de officiële projectnaam van het Moerdijkse streven om mensen met een zogenaamde doelgroepenregistratie door middel van werkervaring en begeleiding een opstap te bieden naar een betaalde baan. Inmiddels staat er een zorgvuldig gecreëerde structuur met een ingespeeld team van specialisten die zich inzetten om de mannen en vrouwen met een arbeidsbeperking naar een betaalde job te coachen.