In 2012 werd Utrecht een Millenniumgemeente en werd Team2015 opgericht. Team2015 heeft zich bij de overgang naar de Global Goals getransformeerd tot Stichting Utrecht4GlobalGoals.

Jaartal
2018
Gemeente
Type
Projectplan

Utrecht4GlobalGoals zet zich in om zoveel mogelijk Utrechters bewust te maken van de Global Goals en om over te brengen dat iedereen een steentje bij kan dragen. Bewustwording over dat hún stad over zijn grenzen kijkt en dat internationale samenwerking helemaal geen ver-van-je-bed-show hoeft te zijn. De stichting heeft zich door de jaren heen dan ook ontwikkeld tot het aanspreekpunt voor duurzame initiatieven in de stad.

Utrecht4GlobalGoals werkt met vier projectleiders die elk een dagdeel in de week samenwerken en daarnaast maandelijks overleggen met de gemeente (afdeling internationale zaken en afdeling mileu/mobiliteit). Initiatieven en plannen komen van zowel de gemeente als de stichting en de jaarlijkse doelen worden in samenspraak vastgesteld. De stichting krijgt jaarlijks een subsidie van de gemeente en is onlangs gefuseerd met Stichting Fairtrade Utrecht.