Op 25 september 2022 bestaan de Global Goals 7 jaar, een moment waarop wordt stilgestaan bij wat al is bereikt en wat er nog kan verbeteren. In deze week vinden er over de hele wereld evenementen plaats die het belang van Agenda 2030 aankaarten. Zo ook sportevenement Tilburg Ten Miles op 26 september.

Jaartal

2022

Gemeente

logo van Tilburg4GlobalGoals

Tilburg4GlobalGoals

Gemeente Tilburg is al geruime tijd onderdeel van het Ggemeenten4GlobalGoals netwerk en werkt samen met andere gemeenten aan een duurzame wereld, zowel in het sociale als in het fysieke domein. Om bewustwording van de Agenda 2030 te vergroten, werkt gemeente Tilburg samen met haar lokale netwerk van burgers, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties aan verschillende initiatieven.

10 mijl, 17 doelen

Ook Midden-Brabants grootste sportevenement, de jaarlijkse Tilburg Ten Miles, wordt in 2022 in een sausje van de duurzame doelstellingen gedipt. Tilburg4GlobalGoals verbindt zich sinds 2020 als sponsor aan het evenement. Daarom staat dit jaar bij alle lopers het Tilburg4GlobalGoals logo op hun startnummer.

Waar Global Goal 3 (goede gezondheid en welzijn) natuurlijk de meest voor de hand liggende connectie is met dit sportevenement, strekt de koppeling met de doelen veel verder. Zo vinden er deze dag meerdere evenementen plaats op het parcours waar voor iedereen een plek is. Er zijn bijvoorbeeld ook (kortere) routes die toegankelijk zijn voor rolstoel en scootmobiel (Goal 10, ongelijkheid verminderen). 

Global Goals luchtbogen

De doelen zullen op en rondom het parcours alom zichtbaar zijn om de deelnemers en toeschouwers bekender te maken met de visie en missie van gemeente en haar partners (Goal 17, partnerschap om de doelen te bereiken). De lopers komen de 17 verschillende Global Goals tegen op luchtbogen langs het parcours. Bij iedere Global Goal staan de Tilburgse organisaties vermeld die zich daarvoor inzetten.

Tilburg4GlobalGoals Boulevard

Na het verlaten van het finishvak komen de lopers direct uit onder luchtboog Goal 17 ‘Partnerschap’, die de entree vormt naar de Tilburg4GlobalGoals Boulevard. Ruim 20 Tilburgse organisaties tonen, ieder in de vorm van een ‘beleving’, wat zij doen aan een eerlijke en duurzame wereld in Tilburg én daarbuiten.

Meer informatie

Website CZ Tilburg Ten Miles