Inclusie staat al sinds 2015 hoog op de agenda in Gooise Meren. Nu de fusie is afgerond kan er ook echt worden gewerkt aan de uitvoering ervan. Met een speciaal aangestelde programmamanager én met de inzet van ervaringsdeskundigen, het Platform Wmo Gooise Meren.

Jaartal
2019
Gemeente
Type
Persbericht / Nieuwsbericht Website

Sinds kort komt het bestuur van dit platform, na een lange stille periode, weer regelmatig bij elkaar in een kamer op het gemeentehuis in Bussum, nu met enkele aspirant leden-vrijwilligers. Het bestuur bestaat inmiddels nog maar uit twee mensen, Joop Sanders en Annemarie van Voorst, beiden met een visuele beperking. En vers bloed is gewenst.

De afgelopen jaren zijn een aantal bestuursleden ermee gestopt. De 40-leden tellende vereniging is in 2007 opgericht door en voor mensen met een beperking onder de naam Platform Wmo Naarden-Bussum. Met de fusie in 2016 van Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg in Gooise Meren veranderde ook de naam mee. Wat verder veranderde, is dat de mogelijkheid om advies te geven aan de gemeenten Naarden en Bussum nu is vastgelegd in een convenant met de gemeente Gooise meren. Dat advies gaat overigens nu meer over toegankelijkheid dan over de Wmo.