Op 1 januari 2019 is de gemeente Beekdaelen gefuseerd en zijn wij  gestart met het project "Meet the Locals". In oktober 2020 is het project officieel gelanceerd.  
Het versterken van de leefbaarheid voor de eigen inwoners, door ze in contact te brengen met en ze te informeren over de recreatieve mogelijkheden in de nieuwe gemeente Beekdaelen. Hierdoor groeit het 'leefgebied' van de lokale bevolking, gaan zij hun omgeving hoger waarderen en worden zij ambassadeur van hun eigen gemeente. 

Jaartal
2021
Gemeente

Het project heeft geresulteerd in een fietsroute van 50 km door de gemeente Beekdaelen waar inwoners en ondernemers letterlijk onderdeel van uitmaken en de hoofdrol spelen. Trots vertellen onze locals in een korte videoboodschap waarom Beekdaelen zo bijzonder is en wat hun favoriete plekje in de nieuwe gemeente is. Zij nodigen je van harte uit een kijkje te komen nemen (www.beekdaelenroute.nl/meetthelocals).   

De gemeente is er voor de burger en wil deze burger graag actief onderdeel laten zijn van de gemeente. Burgers vroegtijdig betrekken bij beleidsvorming en projecten is voor Beekdaelen een belangrijk uitgangspunt. Burgers die trots zijn op hun gemeente mogen dat best laten zien. Zij enthousiasmeren anderen immers ook weer.  

Het concept Meet the Locals vergroot de sociale samenhang. Inwoners worden door eigen inwoners in contact gebracht met de eigen leefomgeving. Het 'leefgebied' van de lokale bevolking groeit en zij waarderen hun eigen omgeving hoger. Daarbij draagt het project bij aan een gezonde samenleving. Fietsen in de natuur is gezond voor lichaam en geest.  

Herbruikbaar

Het project is bottom-up ontwikkeld in samenspraak met inwoners en ondernemers en wordt door deze lokale betrokkenheid breed gedragen en breed verspreid. Het project is toepasbaar in collega-gemeenten doordat iedere gemeente zijn eigen unieke DNA en bijzondere verhalen heeft. Ieder dorp of stad heeft zo zijn bijzondere verhalen/ plekjes die de eigen inwoner vaak niet kent. Crux van het project is, het vinden van deze locals met bijzondere verhalen. 

Dit praktijkvoorbeeld was een van de inzendingen voor de GemeenteDelers

Contactgegevens

Naam

Tim Senden

E-mail
t.senden@beekdaelen.nl
Telefoon

088 4502000