De gemeente Noordenveld vindt dat iedereen moet kunnen meedoen. Of je nu jong of oud bent, wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. En dat geldt ook voor mensen met een beperking of ziekte.

Jaartal
2019
Gemeente
Type
Plan van aanpak

Eigenlijk is iedereen het daar wel mee eens. Maar toch is het voor sommige mensen moeilijk om ook echt mee te doen. Bijvoorbeeld als je met een rolstoel niet naar het theater of naar een winkel kunt. Als je een belangrijke brief niet begrijpt. Als mensen geen rekening houden met jouw beperking.

De gemeente vindt het belangrijk om dit soort problemen op te lossen. Door gebouwen, straten, evenementen en ook informatie toegankelijk te maken. En door mensen bewust te maken van de problemen waar mensen met een beperking mee te maken hebben. Maar de gemeente kan dat niet allemaal in één keer en zeker niet alleen.

De gemeente is daarom heel blij dat de mensen van ‘Toegankelijk Noordenveld voor Iedereen’ hen hebben geholpen om te bedenken wat de gemeente gaat doen om de gemeente beter toegankelijk te maken. Dit heeft de gemeente opgeschreven in deze ‘Lokale Inclusie Agenda’. De gemeente gaat hiermee aan de slag. Bijvoorbeeld door brieven, rapporten en de website in duidelijke taal te schrijven en door hun gebouwen aan te passen. Maar het is vooral ook belangrijk dat inwoners, bedrijven en instellingen ermee aan de slag gaan. Want het belangrijkste is dat mensen rekening houden met elkaar.

Dit document gaat dus niet over mensen met een beperking of ziekte. Het gaat niet over mensen die ‘anders’ zijn. Het gaat over iedereen!