Wereldwijd worden steden getroffen door de COVID19-crisis. Gemeentelijke ambtenaren zijn genoodzaakt om snel met oplossingen te komen, voor allerlei problemen in de openbare ruimte en zorg.

 

Jaartal
2020
Afzender
Stedennetwerken Metropolis en Eurocities
Gemeente
Type
Website

De stedennetwerken Metropolis en Eurocities lanceerden twee websites waar de verschillende aanpakken en praktijkvoorbeelden worden gepubliceerd. Hier staan naast initiatieven (bijv. plannen, strategieën, beleid) die specifiek zijn ontworpen als reactie op de COVID-19-uitbraak, ook initiatieven om andere gezondheidscrises aan te pakken, zoals gezondheidscrises of epidemieën.

Klik op de links hieronder voor inspiratie met betrekking tot het aanpakken van issues in de ouderenzorg, het bedrijfsleven, daklozen etc.

 

 

Aanleiding

Terwijl het virus zich verspreidt, ongeacht administratieve grenzen, territoriale schalen of weersomstandigheden, waardoor miljoenen mensen tegelijkertijd op verschillende manieren worden getroffen, ontstaan er nieuwe uitdagingen die ons ertoe aanzetten om managementbarrières te overwinnen. In grootstedelijke ruimtes kan de samenwerking van centrale steden en de periferie een enorm verschil maken om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van leven in kwetsbare omgevingen niet verder wordt bedreigd en dat niemand wordt achtergelaten.

Samenwerking tussen administraties op verschillende niveaus is een sleutelelement bij het aanpakken van deze crisis. Om collectieve reacties te bevorderen en besluitvormers de toegang te vergemakkelijken over hoe stedelijke gebieden over de hele wereld met soortgelijke situaties kunnen omgaan, worden lokale en regionale overheden over de hele wereld uitgenodigd en ongeacht de grootte om hun voorbeelden te delen.