Tekening van wat initiatievenkwartet inhoudt

Gemeente Haarlem maakt nog meer gebruik van de energie uit de stad om samen met inwoners, ondernemers en partners maatschappelijke doelen en initiatieven te realiseren. 

Jaartal
2020
Gemeente
Type
Website

Haarlem roept inwoners op die een goed idee hebben voor de stad of voor hun wijk. De gemeente helpt om de beste aanpak te vinden en biedt ondersteuning bij het realiseren hiervan.

Ondersteuning door de gemeente
De gemeente Haarlem wil meer ruimte bieden aan initiatieven uit de stad, meer luisteren naar wat er speelt in de wijken en meer samenwerken met partners in de stad om Haarlem sociaal, duurzaam en aantrekkelijk te houden. Bewoners hebben daar meestal goede ideeën over. Hiervoor biedt de gemeente diverse vormen van ondersteuning, waaronder een Initiatievencafé en een initiatievenkompas.

HaarlemLink
Verder is de gemeente in november 2017 de website HaarlemLink gestart, een online initiatievenplatform: dit is een gratis online etalage vol nieuwe maatschappelijke initiatieven om Haarlem nog leuker en mooier te maken. Iedereen met een maatschappelijk initiatief kan hier zijn initiatief presenteren in woord en beeld. Inwoners kunnen een algemene oproep doen voor de hulp die zij kunnen gebruiken.

Dit praktijkvoorbeeld was een van de inzendingen voor de GemeenteDelers.

Contactgegevens

Naam

Myrna Wiggers

E-mail
mwiggers@haarlem.nl
Telefoon

14023