De Heusdense Sentimeter is een (anonieme) vragenlijst die medewerkers de mogelijkheid biedt om in deze tijd van thuiswerken te laten weten hoe ze zich voelen, waar ze tegenaan lopen en wat ze ervaren. Tegelijkertijd kan de gemeente zo - op afstand - een vinger aan de pols houden.

Jaartal
2020
Gemeente
Type
Overig type

Iedere overheidsorganisatie heeft door Corona te maken met werknemers die thuiswerken en dus op afstand zijn. Via zogeheten pulse metingen (korte, makkelijk aan te passen, vragenlijsten) meet de gemeente Heusden het sentiment in de organisatie.

Het voordeel hiervan is dat medewerkers in hun eigen woorden hun mening en gevoel kunnen delen. Managers kunnen op hun beurt hiermee een vinger aan de pols houden. Daarnaast geeft het alle medewerkers inzicht in wat er speelt bij collega's (betrokkenheid op afstand) en het sluit aan bij de gemeentelijke kernwaarde: in dialoog en samenwerking.

De gemeente is inmiddels (februari 2021) de 8e ronde van de Sentimeter aan het voorbereiden.

Herbruikbaar

De vragenlijsten zijn te kopiëren. Het enige dat nodig is, is een tool om de vragenlijsten uit te zetten en iemand die de resultaten analyseert en over eventuele acties adviseert.

 

Dit praktijkvoorbeeld was een van de inzendingen voor de GemeenteDelers.

Contactgegevens

Naam

Nikki van Dalm

E-mail
NvDalm@heusden.nl
Telefoon

(073) 513 17 89