Een aantal gemeenten uit de metropoolregio (Capelle a/d IJssel, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer) werken gezamenlijk aan het project ‘Samen op pad’. Het project heeft als doel met slim (her)gebruik van digitale informatie bij te dragen aan een verbeterde toegankelijkheid van de metropoolregio voor mensen met een beperking. Dit gebeurt met behulp van open data en het is een samenwerking van meerdere gemeenten en belangenverenigingen.

Jaartal
2019
Gemeente
Type
Website

De gemeenten faciliteren en organiseren dit met heldere digitale informatievoorziening en toepassingen. Het gaat zowel om toepassingen met bijdragen van alle deelnemende gemeenten als vooralsnog individuele bijdragen van gemeenten. Daarnaast is informatie van derden opgenomen die aansluit bij het thema toegankelijkheid.

Er is een samenwerkingsplatform in gebruik waar de benodigde data wordt verzameld en beheerd (met behulp van Crowdsoursing en belangenverenigingen). Ook is er een toegankelijkheidsApp in ontwikkeling.

Het projectteam is bemenst door ambtenaren van de verschillende gemeenten met kennis van zowel beleidsthema’s als van (GEO)data. Het projectteam werkt ook samen met de leverancier van de gebruikte software en staat open voor samenwerking met andere partijen.

Contactgegevens

Naam

Antoine Gribnau

E-mail
antoine-gribnau@denhaag.nl
Telefoon

14070