Arnhem neemt opnieuw flinke maatregelen om de culturele sector tijdens de coronaperiode te ondersteunen. Na de eerste ronde in 2020 volgt nu een tweede steunpakket voor instellingen en makers.

Jaartal
2021
Gemeente

Het gaat daarbij om 3 pijlers: noodhulp voor instellingen en makers, een bijdrage om veilig en verantwoord weer open te gaan en steun voor innovatie op de langere termijn. In totaal is met de bijdrage € 2,75 miljoen gemoeid.

Een greep uit de maatregelen: Bij de noodhulp wordt 8 ton gereserveerd om exploitatietekorten bij instellingen op te vangen. Ook krijgen particuliere theaters, musea en onder meer organisaties voor kunstlessen steun. En net als vorig jaar krijgen amateurkunstorganisaties eenmalig € 1000 als tegemoetkoming in de kosten of vanwege het wegvallen van inkomsten.

Ondernemers die een festival of evenement willen organiseren maar de risico’s nog te groot vinden, krijgen steun bij hoe ze dat op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen. Verder is er hulp voor de tijdelijke huisvesting van makers in de creatieve sector, scholing van zzp’ers en is er extra budget voor kleine projecten voor makers. Hierdoor houden zij meer zicht op werk binnen de culturele sector.