Het Holland Expat Center South is een non-profit overheidsorganisatie die is opgezet om bedrijven te helpen bij de begeleiding van internationals die in de regio werken.

Jaartal
2020
Gemeente
Type
Overig type

In de zuidelijke regio van Brabant werken veel internationale kenniswerkers, ook wel expats genoemd. Of zoals in Eindhoven, internationals genoemd. Het Holland Expat Center South is een non-profit overheidsorganisatie die is opgezet om bedrijven te helpen bij de begeleiding van internationals die in de regio werken. Het belangrijkste doel is om expats zich welkom en thuis te laten voelen.

Internationals zelf kunnen bij het centrum terecht met vragen over huisvesting, formaliteiten zoals het aanvragen van een BSN-nummer, belasting en verzekeringen maar ook over cultuur en vrije tijd. Het centrum kan werkgevers ondersteunen bij de aanvraagprocedure voor kenniswerkers. Het Expat Center biedt een versnelde procedure voor het regelen van de verblijfsvergunning en gemeentelijke registratie van kennismigranten en hun vergezellende gezinsleden. 

Het Holland Expat Center South heeft vestigingen in Eindhoven, Breda en Tilburg. Het is een gezamenlijk initiatief van de betrokken gemeenten, de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND), Brainport Development en de provincies Noord-Brabant en Limburg.

 

Gerelateerde links