Breda heeft gekozen voor een aanpak waarbij vergroten van de zeggenschap, het benutten van ideeën in de samenleving ook van jongeren, en het vormgeven van ontmoeting samenkomt. De titel van het programma is dan ook, Breda brengt het samen, juist nu!  

Jaartal
2020
Gemeente

December, een maand waarin normaal gesproken het samen zijn met je naasten, iets over hebben voor elkaar en saamhorigheid centraal staan. Allemaal vanzelfsprekenheden die nu ineens niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Samen zijn wordt in grote mate beperkt, ondernemen voelt voor velen uitzichtloos en de maand december die normaal bekend staat als feestmaand, voelt kil en afstandelijk.

Hoe brengt Breda het ondanks de corona maatregelen samen? Waarbij kan de stad geholpen worden, welke rol kan de gemeente spelen in het samen zoeken naar de juiste oplossingen?,

In een korte sprint zijn er ideeën opgehaald, deze zijn door 'mogelijkmakers' een slag verder gebracht. Onder bestuurlijke leiding van wethouder Boaz Adank zijn de strategische partners letterlijk in hun kracht gezet en wordt er gezorgd voor een snelle vertaalslag van losse ideeën  naar samenhangende programmering. De visual hieronder geeft de procesverloop aan. 

#jongerenincoronatijd

Breda brengt het samen, juist nu!