Gemeente Altena kent veel gedreven ondernemers, die met elkaar en voor elkaar aan de slag zijn gegaan

Jaartal
2021
Gemeente

Zo is in eerste instantie ook het Koop lokaal platform ‘BeleefAltena’ opgericht, waar aandacht wordt gevraagd voor lokale ondernemers. Op de KoopLokaal pagina kun je onder andere op categorie en regio zoeken naar lokale producten en zo de ondernemer steunen. Daarnaast steunt het platform ‘Uit jouw streek’ de lokale ondernemer ook, door logistieke dienstverlening te bieden om producten bij inwoners thuis te laten bezorgen. Deze twee platforms zijn mooie voorbeelden van het stimuleren van lokaal inkopen doen.

Zoals gezegd zijn ondernemers binnen Altena heel gedreven en is de gemeenschapszin groot. Ondernemers hebben een gezicht die inwoners daadwerkelijk kennen en aanspreken.
De gemeente heeft voornamelijk gefaciliteerd en partijen met elkaar verbonden en zo ondervonden hoe belangrijk het is om altijd de communicatie richting zowel ondernemers als inwoners op orde te hebben.

De dienstverlening aan ondernemers is daadwerkelijk verbeterd. Door intensiever met elkaar te communiceren via o.a. LinkedIn en digitale sessies, kunnen de ondernemers zowel de gemeente als elkaar beter bereiken.

Wilt u verder praten over de ervaringen en ideeën over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de gemeente.

 

Contactgegevens

Naam

Tim van het Hof

E-mail
t.vanhethof@gemeentealtena.nl
Telefoon

0183-51 61 00