In de gemeente Urk is er veel gestimuleerd om ondernemers samen te laten komen. Ondernemers binnen de gemeente zijn vooral veel met elkaar gaan doen, waarbij de gemeente vooral de faciliterende rol innam.

Jaartal
2021
Gemeente
Type
Overig type

De gemeente heeft ook op andere fronten gestimuleerd, zodat ondernemers zich gesteund zouden voelen: ‘Samenwerking met de Bedrijvenkring Urk (BKU) om de inwoners te stimuleren om lokaal de boodschappen en inkomen te doen. Het stimuleren van Koop Lokaal wordt door de ondernemers en inwoners erg goed gewaardeerd en levert dan ook veel positieve reacties op. Het is goed om continue in gesprek te blijven met de ondernemers, zodat het bekend is wat er speelt, ook als de coronacrisis voorbij is.’

De gemeente heeft ook een verbetering in de dienstverlening aan ondernemers gezien. Zij waren altijd al 24/6 bereikbaar via mail, app telefoon etc. Vanaf het begin van de crisis zijn er nieuwsbrieven opgemaakt en deze zijn onlangs ge-update, en worden nu ook op reguliere basis gemaakt. De naam van het Team Economische zaken is omgedoopt tot het Ondernemersloket (in uitvoering) en de informatie die ondernemers nodig hebben is nog beter geïnventariseerd, zodat dit makkelijker te delen is.

Meer info is ook te vinden op socials, zoals LinkedIn en Twitter: ondernemen@Urk

Wilt u verder praten over de ervaringen en ideeën over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de gemeente.
 

 

Gerelateerde links

Contactgegevens

Naam

André Kromkamp

E-mail
a.kromkamp@urk.nl
Telefoon

(0527) 68 98 68