Sorteren
Terwijl veel gemeenten worstelen met de wet Banenafspraak en het voorgeschreven aantal mensen met een arbeidsbeperking dat ze aan een baan moeten helpen, gaat Moerdijk als een speer en zit ruim boven het landelijk gemiddelde.
De negen gemeenten in West-Brabant West werken nauw samen in het stelsel Zorg voor jeugd. De gemeenten werken samen op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid.
De West-Brabantse gemeente Moerdijk heeft conform de richtlijn voldoende medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst. Maar de gemeente wil zelf het goede voorbeeld geven en heeft de ambitie om eind 2018 in totaal veertien mensen met een arbeidsbeperking aan de...
In de gemeente Moerdijk is in 2016 een project gestart om meer bewustzijn te creëren rondom dementie en de samenwerking in dementiezorg in de regio te versterken. Op dit moment zijn er meer dan 500 inwoners met dementie in de...
Deze documentaire, gemaakt door Margriet Brandsma, brengt in beeld welke moeilijke worsteling het dorp Moerdijk heeft doorgemaakt en hoe door intensieve samenwerking tussen inwoners en gemeente het dorp weer toekomst ziet.