De functie onzindelijkheid betreft kinderen boven de 5 jaar. Zowel kinderen met een normale intelligentie als met een verstandelijke beperking. Door de onzindelijkheid ontstaan problemen thuis en op school waarbij het kind sociaal/emotioneel gedepriveerd wordt en een negatief zelfbeeld ontwikkelt. 

De kinderen hebben al een lang traject van diverse (para)medische, pedagogische en therapeutische behandelingen achter de rug. Zonder het gewenste resultaat. De behandeling 'Onzindelijkheid' is de laatste mogelijkheid in de keten.

Via het Respons restrictie wordt geprobeerd volledige zindelijkheid op basis van zelfinitiatief, zindelijkheid op basis van klokzindelijkheid of het herstel van een normale stoelgang te bereiken. Dit wordt bereikt wanneer  incontinentiemateriaal niet meer nodig is. Een positieve benadering van het kind en een positieve sfeer rond het toiletgebeuren kenmerken de toilettraining.

Behandeling van onzindelijkheid vindt plaats in een intensief kort tijdsbestek van 4 tot 10 dagen in een individuele 1 op 1 inzet. De behandeling vindt plaats op het toilet waar het kind verblijft (thuis,dagcentrum of school) of in het behandelcentrum (nachtzindelijkheid) .