In januari nieuwe editie van 'De eindjes aan elkaar knopen'

‘De eindjes aan elkaar knopen’ is een handreiking voor professionals en vrijwilligers die mensen met schulden ondersteunen. De handreiking geeft antwoorden op concrete vragen.

Bijvoorbeeld: Hoeveel geld mag een deurwaarder inhouden? Wat kan een burger doen om te voorkomen dat zijn huis geveild wordt?

Half januari verschijnt een geactualiseerde versie van deze handreiking.

Voorbeeldbrieven en nieuwe onderwerpen

In de nieuwe versie vindt u onder meer de door advocaat Erica Schruer opgestelde brievenbijlage met voorbeeldbrieven om concrete situaties aan te pakken. Met de brieven kunnen deurwaarders bijvoorbeeld dringend verzocht worden om de beslagvrije voet te herberekenen of een beslag op een inboedel die niets waard is op te heffen.

Verder zijn in de nieuwe versie relevante bedragen geactualiseerd en nieuwe onderwerpen toegevoegd. Zo biedt de nieuwe handreiking nu ook antwoorden op vragen over beschermingsbewind, nieuwe instrumenten en nieuwe wetgeving.

Bijvoorbeeld: Wat zijn de taken van een beschermingsbewindvoerder? Hoe kan een burger van bewindvoerder wisselen? Wat levert het beslagregister op? En wanneer is het breed moratorium dat per 1 januari 2017 in werking treedt in te zetten?

Nu al bestellen

De downloadbare pdf is half januari beschikbaar via onze site. Wilt u een papieren versie, dan kunt u die nu al bestellen via helen.vankan@platform31.nl (richtprijs is 15 euro per stuk bij een minimale afname van 10 stuks).